Ja tenim guanyadors de la 3ª edició de La mar de ciència!
Després de la valoració del jurat, constituït per tècnics de divulgació i investigadors de les institucions organitzadores, i la finalització del procés de vot popular, aquests són els guanyadors de la 3ª edició de La mar de ciència:
PREMIS DEL JURAT
- Premi Dibuix Infantil: Adriana Coronges Ruiz per "Super submarí de Adrix". Estudiant de 3r de Primària al Col·legi La Salle Meravelles (Madrid).
- Premi Dibuix Juvenil: Laura Moragues Hincapié per "Nosaltres". Estudiant de 3r ESO a l'Àgora Portals International School, Palma (Illes Balears).
- Premi Relat Infantil: Celia Montero Gallardo per "Caravel·la Tànatos torna a l'oceà". Estudiant de 4t de Primària en l'Associació Montilla Bono, Andújar (Jaén).
- Premi Relat Juvenil: Lucía Ramos Pérez per "Pel mar dels teus ulls". Estudiant de 3r ESO a l'IES Escultor Juan de Villanueva, Siero (Astúries).
- Premi Vídeo Juvenil: Carmen Pérez Gómez pel seu treball titulat "Expedició Marina". Estudiant de 1r de Batxillerat a l'Escola d'art de Menorca (Illes Balears).
- Premio Vídeo de Classe Infantil: classe de 1r primària del CEIP Robines de Binissalem (Illes Balears) pel seu treball "El Bussejador Netejador".
El Jurat, a més, ha guardonat a la professora María José Vera Villalonga del Col·legi Pius XII de Palma (Illes Balears), per fomentar la participació del seu alumnat, aconseguint un total de 43 treballs en diferents modalitats i temàtiques, dels quals han resultat finalistes 9 d'ells.
PREMIOS VOTO POPULAR
- En la modalitat de treball individual Carla Verdejo Català ha aconseguit un total de 744 "M'agrada" d'usuaris de Facebook pel seu dibuix "Aquest és el mar que jo vull". Carla és estudiant de 2n ESO a l'Escola Nostra Senyora del Mar del Prat de Llobregat, Barcelona.
- En la modalitat de vídeo de classe, el vídeo "El nostre mar" de 3r d'educació infantil
del Col·legi Santa Caterina de Sena, ha aconseguit un tal de 352
"M'agrada" d'usuaris de Facebook.
Els dos col·legis premiats en la categoria "vídeo de classe" rebran com a premi una pissarra digital.
MENCIONES ESPECIALES
El jurat també ha volgut atorgar mencions especials als següents docents:
- Juan Antonio Cano Santacruz, professor del Col·legi Los Olmos (Madrid), per presentar el
major nombre de treballs: 100 dibuixos d'estudiants de Primària que
reflecteixen la seva preocupació per l'impacte dels plàstics en els mars i
oceans.
- Inés Pérez Torralvo, professora del CEIP Alba - Torrevieja (Alacant), per la
varietat de tècnica i recursos plàstics emprats en els 29 treballs presentats,
dels quals han resultat finalistes 3 d'ells.
- Cristina Catalán Moreno, professora de l'Associació Montilla Bueno - Andújar (Jaén),
per la varietat en els temes i l'aproximació científica que els seus alumnes
han plasmat en els 20 treballs presentats, resultant 3 finalistes i 1
guanyador.
- Aina Salom Suau, professora del Col·legi La Puríssima - Palma (Illes Balears)
per la qualitat i sensibilitat dels 10 treballs presentats, sent 2 d'ells
finalistes en la modalitat de vídeo de classe i entre els quals el jurat
destaca "SOS. Els cetacis ", a través del qual s'empra, per primera
vegada en el certamen, el llenguatge inclusiu de signes.
PLÀSTICS AL MAR: ELS GRANS DERROTATS DEL CERTAMEN
Nins i joves de tot Espanya han reflectit, en 576 reflexions artístiques, la seva preocupació per l'estat de salut dels mars, la seva contaminació i sobreexplotació, incidint en la problemàtica dels plàstics. Històries d'aventures i amistat, màquines allucinants per netejar els oceans, animats fons marins, tortugues en dificultats, petites científiques que salven els mars, originals balls i cançons, etc., totes elles marcades, en aquesta tercera edició, per la campanya “Mars nets. Canvia la marea del plàstic” que l'ONU va llançar el 2017. El missatge s'uneix també al lema" Els nostres oceans, el nostre futur "del Dia Mundial dels Oceans. Amb aquestes campanyes es pretén conscienciar sobre la problemàtica dels plàstics a més d'exigir polítiques per a la reducció dels plàstics.