La Mar de Ciencia

Concurs per a joves artistes interessats en la ciència i el mar

Video
Video
Video

La mar de ciència és un concurs de dibuix, vídeo i relat que enguany celebra la seva segona edició. La seva temàtica és la ciència i el mar. Es tracta d'una iniciativa conjunta promoguda, d’una banda, pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) a les Illes Balears, i d'altra, pel Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) i la Fundació Bancària “la Caixa” a través de Medclic: el Mediterrani a un clic.

Aquestes institucions impulsen la recerca i el desenvolupament de les ciències marines i l'oceanografia amb un clar compromís: acostar la ciència a la societat. A més, comparteixen la mateixa reflexió: com més s'investiguin i coneguin els mars, millor es podrà gestionar la vida a la Terra. Els oceans són els encarregats de regular la temperatura global del planeta, de produir la meitat de l'oxigen, de proporcionar energies i matèries primeres i de ser l'hàbitat de milions d'espècies. Per això, “Oceans sans, planeta sa” és el lema d'aquesta edició que recull el missatge difós per Nacions Unides amb motiu del Dia Mundial dels Oceans 2016: Els oceans són el cor del nostre planeta, juguen un important paper en les nostres vides i necessitem cuidar-los amb la mateixa intensitat que ells cuiden de nosaltres.

El valor afegit d'aquesta iniciativa ho aporta la col·laboració d'altres entitats compromeses amb la gestió, l'educació i la divulgació de la ciència: la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia (FECYT); el Govern de les Illes Balears a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme; el Consell General de Col·legis de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències (CDL); i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB).

Oceans sans, planeta sa

Crèdits

Coordinació: Rosa María Rodríguez y Joaquín Tintoré Subirana. Director de la ICTS SOCIB. Delegació del CSIC a les Illes Balears. Unitat de Cultura Científica i de la Innovació.

Equip organitzador: Angels Garau, Blanca d'Ugarte i Ana Bonilla (Programa Medclic: la Mediterrània a un clic, SOCIB- Obra Social "la Caixa"), amb la col·laboració de Verónica Ortiz i Tomeu Cañellas del Servei de Divulgació de la ICTS SOCIB.

AGRAÏMENTS

Volem agrair als 2077 alumnes i els 482 centres educatius que han compartit amb nosaltres la seva preocupació per la salut dels oceans a través de 1600 reflexions artístiques.

Col·laboradors

Refineria Web Tel: 971439895 - Fax: 971439979
© La Mar de Ciència. Tots els drets reservats. | ParcBit, Naorte, bloc A, 2º pis, pta. 3, E-0721 Palma (Mallorca) Spain