La Mar de Ciencia

Concurs per a joves artistes interessats en la ciència i el mar

Video
Video
Video

La mar de ciència és un concurs de dibuix, vídeo i relat que enguany celebra la seva segona edició. La seva temàtica és la ciència i el mar. Es tracta d'una iniciativa conjunta promoguda, d’una banda, pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) a les Illes Balears, i d'altra, pel Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) i la Fundació Bancària “la Caixa” a través de Medclic: el Mediterrani a un clic.

Aquestes institucions impulsen la recerca i el desenvolupament de les ciències marines i l'oceanografia amb un clar compromís: acostar la ciència a la societat. A més, comparteixen la mateixa reflexió: com més s'investiguin i coneguin els mars, millor es podrà gestionar la vida a la Terra. Els oceans són els encarregats de regular la temperatura global del planeta, de produir la meitat de l'oxigen, de proporcionar energies i matèries primeres i de ser l'hàbitat de milions d'espècies. Per això, “Oceans sans, planeta sa” és el lema d'aquesta edició que recull el missatge difós per Nacions Unides amb motiu del Dia Mundial dels Oceans 2016: Els oceans són el cor del nostre planeta, juguen un important paper en les nostres vides i necessitem cuidar-los amb la mateixa intensitat que ells cuiden de nosaltres.

El valor afegit d'aquesta iniciativa ho aporta la col·laboració d'altres entitats compromeses amb la gestió, l'educació i la divulgació de la ciència: la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia (FECYT); el Govern de les Illes Balears a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme; el Consell General de Col·legis de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències (CDL); i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB).

Oceans sans, planeta sa

Premiats

Aquests són els dibuixos, vídeos i relats premiats en la II edició de La mar de ciència. Enhorabona i gràcies a tots per participar!

Els guanyadors es convertiran en oceanògrafs per un dia. Viatjaran al juliol amb un acompanyant major d'edat a les Illes Balears per a conèixer la recerca que realitzen els centres del CSIC a Mallorca, participar en una campanya oceanogràfica del SOCIB i visitar el Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera.

Els col•legis premiats en la categoria "vídeo de classe" rebran una pissarra digital.

Guanyadors
Vídeo de classe

denTro

única

Relat

EL GRAN ESPECTÁCULO DEL MEDITERRÁNEO

Jaime

Dibuix

Soñando con los misterios del mar

Iria

Vídeo

CHEGAREMOS A UN ACORDO!!!!

Manuela

Vídeo

Vull ser oceanògraf

Joel

Relat

¡Ayúdame!

Pablo

Dibuix

Descubriendo el océano

Maria

Vídeo de classe

Los micro-plásticos

4º Eso - Palma Lfp

Guanyadors per vot popular
Dibuix

PESCANDO SUEÑOS

Carla

749
Vídeo de classe

El rap de la sostenibilidad

1º Eso A

773

Premi professor

Andrés González Fernández del Col·legi el Prado (Madrid), per representar 34 treballs dels quals han resultat finalistes cinc d'ells per la seva qualitat i originalitat.

Mencions Especials

Francisco Sánchez Llosa, professor del CEIP Diego Requena de Villarrobledo (Albacete), per fomentar la creativitat en la seva classe de necessitats especials a través del treball cooperatiu amb acròstics "Oceans i mars sans".

Pau Sainz Gómez, professora del Col•legi Sant Josep de Santander (Cantàbria), per treballar amb els seus alumnes de 4t de primària, de forma original, a través de la tècnica del collage, els temes marins i científics.

Rosa Isabel Castro González, professora de l'Escola Infantil i Juvenil de Cinema Seqüència 27 de San Andrés i Sauces (Santa Creu de Tenerife), per animar als seus alumnes a expressar a través del llenguatge audiovisual el valor de les costes i els ecosistemes marins.

Antonio Cano, professor del Col•legi Els Oms de Madrid, per presentar el major nombre de treballs, 68 dibuixos d'alumnes de Primària que reflecteixen el seu desig de convertir-se en oceanògrafs.

Col·laboradors

Amics de La mar de ciència

Refineria Web Tel: 971439895 - Fax: 971439979
© La Mar de Ciència. Tots els drets reservats. | ParcBit, Naorte, bloc A, 2º pis, pta. 3, E-0721 Palma (Mallorca) Spain