Inspira't

Temes

  • Mars nets. Canvia la marea del plàstic
  • Com creus que la ciència i la tecnologia marina poden ajudar a conservar els nostres oceans?
  • Jo de gran vull ser oceanògraf / a
  • Saps què és un observatori oceànic?
  • El mar i jo

Materials

Interactiu

Material
App MEDCLIC KIDS

INFANTIL

APP MEDCLIC KIDS és una aplicació educativa per a telèfons mòbils i tablets, adreçada a petits oceanògrafs de 3 a 6 anys, gratuïta i sense publicitat. Està composta per una escena interactiva, a més de trencaclosques i jocs de memòria i de vocabulari relacionat amb l’oceanografia. Disponible per iOS i Android.

Per pintar

Material
SOCIB: els científics i les científiques de l'oceà

INFANTIL

Submergeix-te en l'oceanografia, la professió i els nous instruments d'observació marina i costanera (sistema multiplataforma) a través d'aquesta làmina per pintar, de la col·lecció "El SOCIB i la ciència al mar".

Per pintar

Material
Les tortugues oceanógrafes i el SOCIB

INFANTIL

Les tortugues marines són molt viatgeres. Per això, els investigadors i les investigadores colloquen en la seva closca un dispositiu que els ajuda a conèixer millor el mar pel que viatgen.

Video

Material
L'Anna, una oceanògrafa del segle XXI

PRIMARIA

Vídeo que mostra les noves tecnologies que han revolucionat la investigació oceanogràfica d'una manera amena i diferent.

El discurs de la protagonista, busca atrapar els espectadors amb a través d'un recurs a mig camí entre el monòleg humorístic, el vídeo-blog i la narrativa dels documentals.

Infografia

Material
Oceans sans

SECUNDARIA

A través d'aquesta infografia us mostrem com són els oceans, la seva importància, les seves amenaces i per què és important la seva investigación.

Projecte

Material
WEB Follow the glider

SECUNDARIA

Eina web per a l'aula basada en els planadors submarins o gliders, i la seva importància en la investigació dels oceans.

Unitat didàctica

Material
Llibres FTG del professor i de l'alumnat

SECUNDARIA

Unitat didàctica del projecte Follow the Glider (FTG), una proposta per conèixer els planadors submarins i la seva importància en la investigació costanera.

Llibre

Material
Catàleg La mar de ciència I

Catàleg de treballs guanyadors i seleccionats en la 1ª edició del concurs La mar de ciència.

Llibre

Material
Catàleg La mar de ciència II

Catàleg de treballs guanyadors i seleccionats en la 2ª edició del concurs La mar de ciència.

Projecte

Material
Flipped classroom MEDCLIC

Els alumnes són els protagonistes del seu aprenentatge en aquesta proposta educativa, que utilitzal'oceanografia com a recurs educatiu aplicant la metodología de 'classe invertida'.

Video

Material
Cuore di plastica

Un vídeo realitzat per la revista digital italiana ohga! per conscienciar sobre el problema generacional dels nostres residus al mar.

Aquí amb subtítols en castellà.

Per pintar

Material
Glider: un robot submarí del SOCIB

INFANTIL

Coneix les noves tecnologies marines i la importància de les dades oceanogáficos a través d'aquesta làmina per pintar, de la collecció "El SOCIB i la ciència al mar".

Experiments

Material
Bussejador cartesià (experiment)

PRIMARIA

Fitxa educativa del bussejador cartesià, un senzill experiment que demostra el principi d'Arquímedes sobre la força de flotació i la relació entre la pressió i el volum dels gasos.

Infografia

Material
Què fa un oceanògraf?

PRIMARIA

A través d'aquesta infografia et acostem a la figura de l'oceanógraf: què fa?, on treballa?, què fan per a la conservació de l'oceà? i com pots ser oceanògraf?

Llibre

Material
The ocean is my home

INFANTIL

Conte infantil sobre Jake, una tortuga marina que viu i treballa al oceà.

+ Info EUROGOOS: http://eurogoos.eu/publications/

Per pintar

Material
Què oceanògrafa vols ser?

INFANTIL

Les oceanógrafes són científiques que investiguen el mar. Per això, treballen des dels laboratoris o en vaixells oceanogràfics, recollint dades de la mar i dels éssers vius que l'habiten. També realitzen prediccions i fins I tot piloten robots submarins! Làmina per pintar i retallar creada en el marc del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència (11 febrer).

Infografia