La Mar de Ciencia

Concurs per a joves artistes interessats en la ciència i el mar

El jurat ha seleccionat a vuit guanyadors del concurs però us volem fer partícips i que voteu pels vostres dos guanyadors.
Video
Video
Video

La mar de ciència és un concurs de dibuix, vídeo i relat que enguany celebra la seva segona edició. La seva temàtica és la ciència i el mar. Es tracta d'una iniciativa conjunta promoguda, d’una banda, pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), a través de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) a les Illes Balears, i d'altra, pel Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) i la Fundació Bancària “la Caixa” a través de Medclic: el Mediterrani a un clic.

Aquestes institucions impulsen la recerca i el desenvolupament de les ciències marines i l'oceanografia amb un clar compromís: acostar la ciència a la societat. A més, comparteixen la mateixa reflexió: com més s'investiguin i coneguin els mars, millor es podrà gestionar la vida a la Terra. Els oceans són els encarregats de regular la temperatura global del planeta, de produir la meitat de l'oxigen, de proporcionar energies i matèries primeres i de ser l'hàbitat de milions d'espècies. Per això, “Oceans sans, planeta sa” és el lema d'aquesta edició que recull el missatge difós per Nacions Unides amb motiu del Dia Mundial dels Oceans 2016: Els oceans són el cor del nostre planeta, juguen un important paper en les nostres vides i necessitem cuidar-los amb la mateixa intensitat que ells cuiden de nosaltres.

El valor afegit d'aquesta iniciativa ho aporta la col·laboració d'altres entitats compromeses amb la gestió, l'educació i la divulgació de la ciència: la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia (FECYT); el Govern de les Illes Balears a través de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme; el Consell General de Col·legis de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències (CDL); i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB).

Oceans sans, planeta sa

Calendari

Termini de presentació

Termini de presentació
Del 18 de novembre al 10 de març
17 de març de 2017
Anunci de finalistes

Anunci de finalistes

Votació popular

Votació popular
Del 18 al 30 de març
31 de març de 2017
Anunci de guanyadors

Anunci de guanyadors

Premis

Els guanyadors es convertiran en oceanògrafs per un dia. Viatjaran amb un acompanyant major d'edat a les Illes Balears per conèixer la recerca que realitzen els centres del CSIC a Mallorca, participar en una campanya oceanogràfica del SOCIB i visitar el Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera. Per la seva banda, les classes que presentin els millors vídeos seran premiades amb una pissarra digital.

Col·laboradors

Amics de La mar de ciència

Refineria Web Tel: 971439895 - Fax: 971439979
© La Mar de Ciència. Tots els drets reservats. | ParcBit, Naorte, bloc A, 2º pis, pta. 3, E-0721 Palma (Mallorca) Spain